Az AKTUÁLIS oldalunkon tekintse meg a

Képzési ötletbörze

pályázatunkat!

 

Kedves Kollégák!

 

A Megyei Művelődési és Ifjúsági Központ 2004-ben azzal a céllal nyújtott be a HEFOP 3.5.4. pályázati kiírásban önálló pályázatot, hogy mint megyei intézmény, elősegítse a közművelődési intézményrendszerben dolgozó kollégák felnőttképzési tevékenységeit.

A sikeres pályázatunkat 2006 februárjában indítottuk útjára. Az elmúlt időszakban valamennyi kapcsolati és infrastrukturális feltételt megteremtettünk, annak érdekében, hogy a felnőttképzési igényeknek megfelelő képzési formákat kialakítsuk és a tanfolyamaink feltételeit megteremtsük.

A pályázat közvetlen célcsoportjai a közművelődési intézményi hálózatban dolgozó kollégák. Számukra INGYENESEN három képzést tudunk biztosítani:

  1. Felnőttképzési tréningek - 3*2 nap
  2. Tutorképzés: képzési rendszerek, módszerek a felnőttoktatásban - 120 óra (tervek szerint 50 kontakt - 70 távoktatási óra)
  3. Informatikai képzés - ECDL Start (160 óra)

 A képzéssel kapcsolatos céljaink:

  1. jól hasznosítható, a személyes előremenetelt is segítő képzettségek  megszerzésének elősegítése
  2. felnőttképzési hálózat kialakítása és működtetése az intézményi és személyes (résztvevői) kapcsolatok révén
  3. együttműködések megerősítése, az intézményrendszer erőforrásainak felnőttképzési hasznosítása

 A képzések rövid leírása

 

Felnőttképzési tréningek

A felnőttkori tanulás egyik leghatékonyabb eszközét arra kívánjuk felhasználni, hogy a jelentkezők között kialakuljanak, továbbfejlődjenek azok a személyes, informális és formális kapcsolatok, amelyek elősegítik és hatékonyabbá teszik a szakmai együttműködést és munkát. A tréningeken a résztvevők megismerhetik a felnőttképzéshez kapcsolódó toborzási, munkaerő-piaci, álláskeresési, tanácsadási technikákat.

A tréningeket terveink szerint a Bozsoki Sibrik kastélyban tartjuk, bentlakásos formában.

Jelentkezhetnek:

Valamennyi tutorképzésre és ECDL képzésre jelentkező, közművelődési      intézményi dolgozó.

 

 Tutorképzés

A képzés célja, hogy a munkatársakat megismertessük a felnőttképzésben használatos, a "megszokott" formától eltérő képzési lehetőségekkel és tevékenységekkel. A tanfolyamon résztvevők a nyitott képzés egy speciális módszerével, formájával ismerkedhetnek meg. A képzés kiemelt tartalmi eleme a felnőttképzési akkreditációs folyamatok részletes bemutatása is (felnőttképzési program, felnőttképzési intézményi és pedagógus program akkreditációs folyamatok). A képzés a terveink szerint a módszer gyakorlati felhasználásával történik meg. Ennek megfelelően, a hagyományos tanórai tananyagok feldolgozását követően, a további témákat távoktatási tutorral végezhetik el a résztvevők.

Jelentkezhetnek:

Pedagógus, művelődésszervező, felnőttképzési diplomával, egyéb diplomával, de legalább érettségivel rendelkező, a helyi, kistérség ügyekért tenni akaró intézményi dolgozó, valamint az intézményrendszerhez kapcsolódó tevékenységet folytató felnőtt.

 

Informatikai képzés (ECDL Start)

A képzéssel az a célunk, hogy a már meglévő informatikai tudást rendszerezzük A vizsgák révén, elfogadott és mindenki számára ismert végzettséget biztosítsunk a résztvevők számára. A képzéshez kapcsolódó vizsgák is ingyenesek.

Jelentkezhetnek:

Közművelődési intézmények dolgozói.

 

A képzések 2006 októberében indulnak. A képzéseket konzorciumi partnerünk, a Regionális Munkarő-fejlesztő és Képző Központ (ReMeK) végzi. A képzések vizsgákkal zárulnak. A sikeres vizsgákat tanúsítvány, ECDL vizsgabizonyítvány igazolja.

 

Jelentkezni lehet: info@humantarhaz.hu vagy

Információ vagy Lajos Krisztina

Szombathelyi Megyei Művelődési és Ifjúsági Központ

9700 Szombathely Ady tér 5.

Telefon: 94/312-535

Varga Gézáné

Faluház Baráti Kör Egyesület - Győrvár

9821 Győrvár, Balogh Ádám u. 109

Telefon: 94/373-156

Kozma Judit

Sigray Margit Faluvédő, Faluszépítő, Kulturális Egyesület

9931 Ivánc Kossuth L. u. 119.

Telefon: 94/411-601

További információk a www.humantarhaz.hu weboldalon. Köszönjük érdeklődését és várjuk tanfolyamainkon.

 

 

A HUMÁN-TÁR-HÁZ munkatársai